Hangbuikvarken en baasje in Diksmuide weer herenigd (maar simpel was dat niet)

Redactie KW

Het dier, dat tijdelijk werd opgevangen in een parkje op het containerpark van Diksmuide, liet zich immers niet zomaar in de bestelwagen terug naar huis begeleiden.

Woensdagavond rond 18.30 uur werd aan de Praetweg in Vladslo een loslopend hangbuikvarken gevonden. De diensten van Stad Diksmuide haalden het hangbuikvarken op en gaven het een onderkomen in een parkje op het containerpark. Bij het asiel kon men niet terecht: enkel honden en katten zijn daar welkom. Bij de kinderboerderij kon het al evenmin: eerst zou het een hele tijd in quarantaine moeten.

De foto van het hangbuikvarken werd op de facebookpagina van Diksmuide geplaatst, met de vraag of de eigenaar zich zou willen melden via het dierenloket. Op het containerpark werd het dier intussen met liefde verzorgd. Al snel kreeg het dierenloket een telefoontje van Sharon Bouckaert (22), de trotse eigenares van het varken. Sharon woont dichtbij de Praetweg en had sinds twee dagen twee hangbuikvarkens, die ze in een asiel in Heusden-Zolder was gaan ophalen. Donderdagavond merkte ze dat één van de dieren weg was. De deur van de stal stond open. “Aangezien mensen tegenwoordig zowat alles delen via Facebook, ben ik daar eens op zoek gegaan”, vertelt Sharon. “Zo ontdekte ik al snel tot mijn grote vreugde dat mijn dier gevonden was. Ik heb onmiddellijk het dierenloket gebeld.”

Vang het dan, als je kan

Vrijdag ging Sharon het hangbuikvarken ophalen. Met haar bestelwagen Opel Vivaro reed ze tot bij het park waar het dier rustig lag te knorren, de resten van zijn copieus middagmaal nog bij hem. Het had echter heel wat voeten in de aarde om het dier te overtuigen in de bestelwagen te klimmen. Er werd een hellend vlak gemaakt naar de laadruimte toe en even leek alles goed te gaan. Toen besloot het varken dat het wel nog zin had een toertje te maken en ontsnapte. Daarna ontstond een kat-en-muisspel tussen de personeelsleden van het containerpark en Sharon enerzijds en het hangbuikvarken anderzijds. Het varken werd agressief en probeerde te happen naar wie ook maar te dicht in zijn nabijheid kwam. Na wat grommen en snauwen kon het hangbuikvarken uiteindelijk in de laadruimte worden geladen. “Nu komt er zeker en vast een beter slot op de stal,” gaf Sharon nog mee.

(ACK – Foto ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier