Handelaars gratis lid van vzw centrummanagement Oostende

Redactie KW

De zes handelaarsbonden van het Oostendse centrum richten samen met Unizo en het Economisch Huis de vzw Centrummanagement Oostende op. In tegenstelling tot in veel andere steden en tot eerdere berichten is het lidmaatschap voor alle handelaars uit het doelgebied gratis.

“In deze tijden is het niet evident om de handelaars een verplichte taks op te leggen”, verklaart schepen van Economie Niko Geldhof waarom alsnog werd gekozen om het lidmaatschap van de vzw Centrummanagement gratis te maken. “Bovendien zou de administratie rond het innen van de lidgelden ons ook geld kosten. Het sop zou de kool niet waard zijn. De handelaarsbonden waren vragende partij om het centrummanagement op te starten, maar de handelaars waren daarom geen vragende partij om een verplichte belasting in te voeren. Er hoeft ook geen lidgeld aan een eigen handelaarsbond meer te worden betaald.”

De nieuwe vzw moet de kwaliteit en de aantrekkingskracht van het kernwinkelgebied versterken en verder uitbouwen. Erik Van Lombergen, jarenlang voorzitter van de Verenigde Handelaarsbonden, wordt nu voor twee jaar voorzitter van de nieuwe vzw. Daarna volgt de huidige ondervoorzitter Koen Lenoir hem op. Zoals bekend wordt Ilse Snick centrummananager. Het Economisch Huis investeert 80.000 euro per jaar, de stad is bereid nog 50.000 euro extra te investeren Tegen de zomer wordt een beslissing genomen over de oprichting van een city depot, een distributiecentrum aan de rand van de stad van waaruit de winkels in het centrum met kleine bestelwagens worden bevoorraad.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier