Half miljoen euro subsidie voor nieuw beurs- en congresgebouw in Brugge

Redactie KW

Stad Brugge krijgt voor het nieuwe beurs- en congresgebouw een subsidie van 515.603,42 euro. Voorwaarde hiervoor is de aanwezigheid van een modern regenopvangsysteem.

De infrastructuur van steden is vandaag vaak niet voorzien op hevige regenval. Historische steden – met dichte bebouwing, geen ondergrondse ruimte voor waterbuffering – moeten dus op zoek naar innovatieve buffersystemen, zodat ze ook daar gebruikt kunnen worden. Doel is uiteindelijk om historische steden weerbaarder te maken tegen de klimaatverandering en de daarmee gepaard gaande hevige regenval en wateroverlast. Door middel van innovatieve ingrepen moet de afvoer van regenwater dat terecht komt op het dakoppervlak voor 100 procent hergebruikt worden.

In Brugge wordt de nieuwe Beurshal en omgeving als pilootproject gekozen. De ontwerpers en bouwteams zullen in hun ontwerpen vernieuwende voorstellen moeten formuleren voor waterbuffering. De bedoeling is bij de ontwikkeling van beurssite een techniek te testen en te evalueren, en vervolgens uit te breiden naar de rest van de stad. Dankzij het ‘Interreg V 2 Zeeën programma’ ontvangt Stad Brugge hiervoor een Europese subsidie van 515.603,42 euro.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier