Gym Izegem wil niet dat oude turnzaal verdwijnt

De afbraak van deze oude turnhal baart Gym Izegem zorgen. © Google Streetview
Philippe Verhaest

Gym Izegem, een sportclub met zevenhonderd leden, gaat niet akkoord met de grootse verbouwingsplannen die op de sportsite Krekel Zuid op til zijn.

Vooral de geplande verdwijning van de oude turnzaal – annex polyvalente zaal – stuit op de nodige kritiek bij Gym Izegem. “Die wordt niet enkel door ons gebruikt, maar ook door enkele scholen, de volleybal- en badmintonclub, het kleuterturnen…”, klinkt het bij het bestuur van de club.

“Zij zullen net als ons naar andere locaties moeten uitwijken. Het kan toch niet dat wij, als grootste sportclub van Izegem, een stap achteruit moeten zetten en zo onze professionele werking in gevaar zien komen.”

“Ook de organisatie van ons tweejaarlijks gymgala zou door het verdwijnen van de turnzaal in het gedrang komen. Wij weigeren ons bij deze beslissing neer te leggen.”

Schepen van Sport Kurt Grymonprez (SP.A) nuanceert de zaken: “We zijn momenteel onderhandelingen aan het voeren met de scholengroep Prizma om de sporthal van het Sint-Jozefscollege te huren. Zo kunnen we alle uren van in de oude turnzaal opvangen en hoeven de betrokken clubs zich amper tweehonderd meter te verplaatsen, want het Sint-Jozefscollege ligt op een steenworp van Krekel Zuid. Bovendien staat de sporthal van het College ‘s avonds leeg en wordt die zo ook vaker gebruikt. Vanaf 1 september, de start van het nieuwe sportseizoen, voorzien we een overgangsfase.” (PVH)

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier