Gullegemse carnavalstoet zorgt voor cadeautjes

© Foto RSW
Redactie KW

De jaarlijkse carnavalstoet bracht weer een massa volk op de been. Dat kon op zondagmiddag tot bijna 16 uur zonder één druppel regen van het spektakel genieten en nog een cadeaubon van de gemeente winnen ook.

De vele kleurrijke groepen hadden voor de omstaanders weer pakken confetti in de aanbieding. Eén groep had zelfs strooibiljetjes voor een cadeautje mee. Burgemeester Jan Seynhaeve, schepenen Geert Breughe, Marie De Clerck, Kevin Defieuw, Mathieu Desmet, Bernard Galle, Lobke Maes en Stijn Tant, OCMW-voorzitter Frank Acke en raadsleden Carlo De Winter, Hendrik Libeer, Katleen Messely, Agna Mollefait en Jasper Stragier namen aan de stoet deel met een fraaie ‘950 jaar-wagen’ en hadden zich voor de gelegenheid in dierenpakken verstopt. Sommigen waren nog duidelijk herkenbaar. De burgemeester had zich echter wel heel goed verstopt en het publiek moest raden in welk pak dit was. Onder de toeschouwers die zich de moeite deden om hun antwoord op een papiertje te schrijven en dit in de feesttent in een grote bus te droppen, werden een cadeaubon van 20, 30 en 40 euro verloot.

Een extra stimulans voor sommigen om de regenbuien later op de namiddag te trotseren om het beestige gezelschap nog een tweede keer te zien passeren. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier