Gullegems tijdritspektakel brengt massa volk op de been

Het initiatief lokte heel wat belangstelling. © AV
Redactie KW

Topzomerweer en publiek en deelnemers in een uitgelaten sfeer. Meer hadden de organisatoren van het Gullems Tijdrit Kampioenschap voor 950 jaar Gullegem niet nodig voor een waar volksfeest in de Kwadestraat.

Het sportieve spektakel valt in een paar woorden te vatten: als kind tot 12 jaar zo snel mogelijk een parcours van 95 meter fietsen en voor wie ouder is met een funbike of een toeristen- of koersfiets tegen de klok 950 meter afleggen. Uiteindelijk gingen honderd deelnemers de uitdaging aan. Onder hen een hoop kindjes op hun eerste deftige fiets of – voor sommigen – zelfs op een minikoersfiets. De funbikes hadden het meeste bekijks. Hierbij zagen wij onder meer een tot drakar omgebouwde bakfiets, een koersfiets uit het gezegende jaar 1910, een riksja en een papa met toeristenfiets met dochterlief op de meerijfiets er nog aan.

Tot slot was het aan de echte tijdrijders, van wie sommigen echt wel heel knappe tijden lieten noteren. Die werden meteen op internet gedeeld. In het vipdorp voor iedereen, aan de start- en aankomstlijn was het voor de toeschouwers uitgebreid genieten, met cava, pintjes, frisdrank en hapjes en enkele spacebikes waarmee je heerlijk overkop kon gaan.

Het werd een onwaarschijnlijk leuk volksfeestje dat tot in de late uurtjes bleef duren.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier