Gullegemnaars tonen ruime interesse voor toekomst van hun dorp

Ruim 300 Gullegemnaars schreven zich in voor één van de vier infosessies. © AV
Redactie KW

De infovergaderingen van schepen van Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw Mathieu Desmet (CD&V), zijn medewerkers en intercommunale Leiedal op 11 en 16 april over de startnota van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor de hele kern van Gullegem lokten opvallend veel toehoorders. Die wilden vooral de impact van het plan op hun eigen woonomgeving leren kennen.

Ruim 300 Gullegemnaars schreven zich in voor één van de vier infosessies. Ze kregen vooral te horen hoe een RUP het huidige lappendeken aan kleinere bestemmingsplannen en verordeningen ordent en hertekent tot een geheel waarin de perceelsbestemmingen duidelijk zijn ingekleurd en een duidelijke toekomst krijgen.

De schepen had het meteen ook over de ruimte voor bijkomende bewoning, landbouw en bedrijfsterreinen, het bepalen van een duidelijke bestemming van sites als die van Beaulieu (aan de Europalaan), Primus (aan de Beekstraat) en Dujardin (rond de huidige Toyotagarage met dezelfde naam) en het zinvol invullen van de ruimte van en rond het te vernieuwen ontmoetingscentrum De Cerf.

Hoewel voor de meeste aandachtspunten nog een veel concretere reeks richtlijnen nodig is en het nog anderhalf jaar kan duren eer het RUP Gullegem Kern definitief kan vastgesteld worden, zaten nogal wat aanwezigen al met vragen en opmerkingen. Ook over hun eigen situatie. Die zullen volgens de schepen zoveel mogelijk in de verdere planning worden meegenomen.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier