Gulden Spoor en Jan Heemprijs uitgereikt op 11 juliviering in Brugse stadhuis

Uitreiking Gulden Spoor. V.l.n.r.: Pol Van Den Driessche, An De Moor, Jan Verheyen en burgemeester Renaat Landuyt. © Benny Proot
Redactie KW

In het Brugse stadhuis werd vrijdagavond de 11 juliviering gehouden.

Het 11 Julikomitee mocht heel wat genodigden verwelkomen. Ze hadden rector Rik Torfs van de KU Leuven uitgenodigd voor de feestrede. Tijdens de avond werden ook twee prijzen uitgereikt. Het Gulden Spoor was voor filmregisseur Jan Verheyen uit Ruddervoorde voor zijn Vlaams culturele uitstraling.

Uitreiking Jan Heemprijs v.l.n.r.: Annemie Vandeput (echtgenote Alain Bernard), Alain Bernard (Deme), An De Moor (ondervoorzitter 11-daagse Vlaanderen Feest!) , Jan-Piet De Nul (baggerbedrijf Jan De Nul), Pol Van Den Driesschev (voorzitter 11 juli-Komitee Brugge).
Uitreiking Jan Heemprijs v.l.n.r.: Annemie Vandeput (echtgenote Alain Bernard), Alain Bernard (Deme), An De Moor (ondervoorzitter 11-daagse Vlaanderen Feest!) , Jan-Piet De Nul (baggerbedrijf Jan De Nul), Pol Van Den Driesschev (voorzitter 11 juli-Komitee Brugge).© Benny Proot

Daarnaast was er nog de tweejaarlijks Jan Heemprijs die dit jaar naar twee Vlaamse bedrijven gaat die zich in het buitenland inzetten, namelijk de baggerbedrijven Jan De Nul en Deme. Daarna werd iedereen uitgenodigd voor de bloemenhulde op de Markt bij het standbeeld van Jan Breydel en Pieter De Coninck gevolgd door de optredens van Cajun Moon en Het Zesde Metaal. Morgen is er nog Burgrock in het kader van de Vlaamse Feestdag.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier