Gsm-perikelen in Stavele

Ann Baillieu met dochter Mare: "Wij wonen sinds vier jaar in Stavele. Mijn man heeft het twee jaar uitgehouden bij Mobistar, tot hij het zo moe was als koude pap."
Redactie KW

Opvallend fenomeen in de Alveringemse deelgemeente Stavele : alle gebruikers van Mobistar en Telenet klagen over een zeer slechte gsm-verbinding.

Wie voor mobiele telefonie klant is bij Mobistar of Telenet in Stavele of Beveren-aan-de-IJzer krijgt met wat geluk één blokje ontvangst op zijn gsm, maar even vaak is er helemaal geen bereik. Wie belt naar een gsm die zich op dat ogenblik op Stavels of Beverens grondgebied bevindt, heeft veel kans dat de verbinding midden in het gesprek wegvalt. Gebruikers van operator Proximus zijn over het algemeen wel tevreden. Het Alveringemse gemeentebestuur meldde begin december 2014 de problemen aan de operatoren, maar kreeg geen antwoord.

“Nu bij Proximus”

In de Hondspootstraat wonen Ann Baillieu en haar gezin. “Ik ben vier maanden geleden overgeschakeld naar Proximus omdat het echt niet meer te doen was bij Mobistar”, zegt Ann. “Ik was er nochtans 20 jaar trouwe klant. Buiten lukte het soms en binnen helemaal niet. Ik vloog ook regelmatig op het Frans netwerk.”

“Niet optimaal”

Zowel aan Telenet als Mobistar vroegen wij een reactie. “We zien inderdaad dat het mobiele bereik in beide dorpen niet overal optimaal is”, zegt woordvoerster van Telenet Nina Mallants. “Omdat Telenet niet over een eigen mobiel netwerk beschikt, zijn we afhankelijk van Mobistar. Verbeteringen aan het mobiele netwerk kunnen enkel door Mobistar worden gedaan.”

“Mobistar is zich bewust van de situatie”, reageert ook woordvoerder Jean-Pascal Bouillon. “Als gevolg van een schrijven van het Alveringemse gemeentebestuur in december 2014 hebben wij het initiatief genomen om de inplanting van een nieuwe mast op het grondgebied van Alveringem in de buurt van Stavele en Beveren te onderzoeken. Deze studie loopt momenteel nog.”

(AB – foto AB)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier