Grow, nieuwe praktijk voor psychische en pedagogische begeleiding en ondersteuning.

Redactie KW

Sinds kort zijn Hugo Verstraeten en Ann Deriemaeker gestart met Grow, een praktijk voor ondersteunende psychische en pedagogische begeleiding. Ze streven ernaar om met hun kennis en ervaring een dienst- en hulpverleningsaanbod uit te bouwen dat laagdrempelig is voor iedereen binnen de regio Diksmuide-Westkust.

Oostkerkenaar Hugo Verstraeten is licentiaat in de pedagogische en psychologische wetenschappen. Toen hij op 1 april met pensioen ging als docent veranderingsmanagement en kwaliteitszorg in Kortrijk, vond hij de tijd rijp om zijn grote interesse verder te zetten in een eigen praktijk. Samen met Ann Deriemaeker, gegradueerde in de orthopedagogie, zette hij dit plan om in realiteit. “Terwijl ik werkte in VOC De Rozenkrans, heb ik psychotherapie gestudeerd en sindsdien heb ik een halftijdse job als psychotherapeute in De Rozenkrans gecombineerd met zelfstandig werk. Toen Hugo mij als oud-collega vroeg of ik samen met hem een praktijk wilde starten, heb ik deze kans aangegrepen”, legt Ann uit. “We hebben alle twee dezelfde professionele roots. Bovendien hebben we dezelfde visie over hoe we dit willen aanpakken. Bij mij ligt de nadruk op cognitieve gedragsverandering, terwijl Ann zich richt op kinderen, jongeren en mensen met een mentale beperking. We werken dus heel aanvullend, afhankelijk van de hulpvraag”, voegt Hugo er in de uitleg aan toe. En het is de bedoeling dat de drempel heel laag is om Hugo en Ann te contacteren.

Begeleiding

“Een grondige kennismaking is niet alleen belangrijk om een zicht te krijgen op de hulpvraag, het creëert ook een vertrouwensrelatie. Mensen moeten zich goed voelen bij de therapeut. Afhankelijk van het probleem zorgen wij voor coaching, assertiviteitstraining, conflictbemiddeling, opvoedingsondersteuning… en dat kan zijn met gesprekken, thuisopdrachten, relaxatieoefeningen, beeldende therapie, speltherapie… Spel is de taal waarmee kinderen hun gevoelens, gedachten, verlangens uitdrukken. Ook verwerken ze op die manier bepaalde ervaringen en experimenteren ze met allerlei vormen van gedrag”, somt Ann op. (EDP)

Grow, Sint-Veerleplein 10, 8600 Oostkerke. Tel.: 051 55 58 05 (Hugo Verstraeten) of 058 31 34 64 (Ann Deriemaker)