Grote zoekactie naar ‘ontvoerde’ kleuter (4) die in een struik blijkt te zitten

Redactie KW

Enkele kinderen vertelden dat een oude meneer Ryan had meegesleurd op een speelplein, waarna een grote zoekactie startte.

De Brugse politie heeft maandagavond met man en macht gezocht naar de kleine Ryan Vermeulen (4). Uiteindelijk bleek de knaap -na een halfuur zoeken- in een struik te zitten. “Ik vreesde echt het ergste”, zegt papa Jurgen.

Een gezellige middag met de kinderen eindigde voor Jurgen Vermeulen uit Aartrijke bijna in een nachtmerrie. Samen met zijn twee zonen Damon (11) en Ryan (4) ging de trotse papa nog iets drinken in een café in de Calvariebergstraat in Brugge. De twee jongens waren aan het spelen in de speeltuin naast het café, toen Jurgen plots gruwelijk nieuws te horen kreeg. “Ik was binnen twee fanta’s gaan halen. Toen ik terug buiten kwam, kon ik Ryan nergens meer vinden. Ik keek goed rond en dacht dat hij gewoon aan het spelen was. Plots vertelden enkele kinderen dat een oude meneer Ryan had meegesleurd. Ik sloeg direct in paniek”, getuigt Jurgen. De man alarmeerde meteen de politie die massaal ter plaatse kwam.

Grote zoekactie

Wat volgde was een indrukwekkende zoektocht van de politie en buurtbewoners naar de ‘ontvoerde’ Ryan. De hele omgeving werd uitgekamd op zoek naar een spoor. “Op dat moment vreesde ik echt het ergste”, zegt Jurgen. “Het gevoel dat je kind ontvoerd is, is verschrikkelijk. Dat wens ik niemand toe. Minutenlang riep ik zijn naam, zonder resultaat.” Pas na tientallen minuten volgde plots bevrijdend nieuws. “We hebben hem”, riep de politie naar Jurgen. Ryan had zich verstopt in een struik op enkele tientallen meters van het speelplein, waar een agent de jonge knaap opmerkte. “Een enorme opluchting”, omschrijft papa Jurgen zijn gevoel. Wat volgde was een rollercoaster aan emoties. “De eerste momenten was ik – uit ongerustheid – boos op Ryan. Met man en macht werd gezocht naar hem – ook door heel wat buurtbewoners – terwijl hij gewoon in een struik zat. Ik voelde me wel even schuldig. Al snel sloeg dat gevoel om in grote opluchting en blijdschap dat hij veilig en wel terug in mijn armen stond”, gaat Jurgen verder. Wat de kinderen bezielde om te vertellen dat iemand Ryan meesleurde, blijft voor iedereen onduidelijk. Ook het ‘slachtoffer’ zelf kon niet veel vertellen over het hoe en waarom hij zich in de struiken verstopte.

Eerste keer

Volgens Jurgen is het de eerste keer dat zijn jongste zoon zonder reden spoorloos verdwijnt. Daarenboven zijn de kinderen ook vertrouwd met de omgeving. “We komen hier regelmatig omdat er een speelmaatje van Damon (zijn oudste zoon, red.) hier vaak komt. Ik weet echt niet wat Ryan bezielde om zich plots in de struiken te verschansen. Gelukkig is het goed afgelopen en was dit de laatste keer dat hij zoiets doet”, glimlacht Jurgen. Ryan zelf leek zich weinig aan te trekken van de commotie en speelde gisterenavond vrolijk verder.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier