Grote rampoefening in Immaculata-instituut in De Panne

Redactie KW

Dinsdagavond is een grootscheepse rampoefening gehouden in en rond het Immaculata-instituut in De Panne.

Alle hulpdiensten, zoals vastgelegd in het algemeen nood- en interventieplan van De Panne – gaande van brandweer en politie tot psychosociale hulpverlening – waren op het terrein aanwezig. Twee MUG-ploegen, vier ziekenwagens, en ook brandweerwagens met autopompen kwamen in sneltempo ter plaatse en reden de speelplaats van de school op. Een ladderwagen en een tankwagen sloegen de Ernest d’Arripelaan naast de school in.

Een ontploffing in het chemielokaal van de school zorgde voor een aantal gewonden, waaronder enkele zwaar. Niet-gewonde leerlingen werden opgevangen nabij de bibliotheek. Bezorgde ouders en de pers verzamelden aan de schoolpoort, maar werden deskundig van het actieterrein weggehouden. Een tent en een coördinatiewagen stonden opgesteld op het Koningsplein. Kijklustigen werden achter het politielint teruggedrongen en alle kruispunten en wegen naar de plaats van de ramp werden afgezet met politiewagens.

Directeur Hugo Sevenois hielp de evacuatieoefening in goede banen leiden. Enkele leerlingen en leerkrachten leefden zich in in de rol van slachtoffer.

(JT – Foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier