Grote namen uit Belgische sportwereld verzamelen in Kortrijk

Arthur de Sloover ging uitgebreid in gesprek met Sammy Neirynck. Verder maakten ook bondscoach Roberto Martinez, bokskampioene Delfine Persoon en toprenner Yves Lampaert hun opwachting. © TV
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Kortrijkzaan Gerrit Laverge is geslaagd in zijn opzet: tien gerenommeerde Belgische atleten uit vijf heel uiteenlopende disciplines rond een tafel krijgen voor een ontmoetingsavond. Onder meer Delfine Persoon, Yves Lampaert en hockeyspeler Arthur De Sloover tekenden present en praatten donderdagavond honderduit over hun sport.

De kleine zaal van OC Lange Munte zat donderdagavond vol. Ruim 350 toeschouwers zakten af om onder meer de bondscoach van de Rode Duivels Roberto Martinez, Delfine Persoon, Eli Iserbyt, Yves Lampaert en de Kortrijkse internationale hockeyspeler Arthur de Sloover van de Red Lions te horen praten over hun sport.

De zussen Delphine en Isabelle met echtgenoten Philippe Decock en Mendez kwamen met de kinderen Lennen, Tiago, Joaquin, Nuno en Léon speciaal om de bondscoach Martinez te zien.

Grote namen uit Belgische sportwereld verzamelen in Kortrijk
© TV

“We zijn allemaal fans van de Rode Duivels. Zelf volg ik alle wedstrijden en was al mee naar Engeland, Nederland en Spanje. Ik ga ook al 10 jaar mee op verplaatsing”, zegt Philippe. “Wij spelen bij Bellegem en hebben een abonnement voor elke thuiswedstrijd van KV Kortrijk. We volgen de Jupiler Pro League. We wilden zeer graag Roberto Martinez zien”, zeggen Tiago en Joaquin als echte voetbalkenners.

https://www.youtube.com/watch?v=wZyJn92Vov0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier