Grote Lenteschoonmaak in Torhout zoekt vrijwilligers

De Lenteschoonmaak start opnieuw aan het stadskantoor. © Foto JS
Redactie KW

Op zaterdag 24 maart van 9 tot 11.30 uur organiseert het stadsbestuur opnieuw de Grote Lenteschoonmaak. Alle vrijwilligers zijn welkom om het zwerfvuil te helpen opruimen.

“We willen de mensen op alle mogelijke manieren sensibiliseren om geen afval op straten en pleinen of in parken en bossen te gooien”, zegt schepen van Leefmilieu en Natuur Elsie Desmet. “Met onze Grote Lenteschoonmaak proberen we de bewoners te motiveren om een stukje van hun wijk of straat zwerfvuilvrij te houden. Een net Torhout is de zaak van iedereen. Sowieso beschikken we al over ons schitterende team Proper Torhout, dat zowat dagelijks op vrijwillige basis zwerfvuil uit sloten, straten en vuilnisbakjes verwijdert.”

Op zaterdag 24 maart kan iedereen bijdragen aan de netheid van de stad door een voormiddag zwerfvuil te komen opruimen. De ontvangst heeft vanaf 9 uur plaats aan het stadskantoor in de Aartrijkestraat. “Iedereen krijgt een warme kop koffie of chocomelk aangeboden en er is ook fairtrade fruitsap beschikbaar”, vervolgt de schepen. “Na dat drankje steken we de handen uit de mouwen en trekken, voorzien van een fluohesje, een grijptang, handschoenen en afvalzakken, naar straten en groenzones in het stadscentrum om ze schoon te maken.”

In het stadspark zal het Mooimakers-animatieteam onder de vorm van levend zwerfvuil voor een opvallende verschijning zorgen. Na het opruimen van het zwerfvuil worden de vrijwilligers bedankt met een duurzame attentie, hapjes van de foodtruck en een kop soep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier