Grote dorst? Jurgen Nobels uit Oostende is de snelste barman ter wereld

Redactie KW

De Belgische kandidaat, die tegenwoordig in Gent woont, eindigde ook als 10e in de World Class wedstrijd.

Jurgen Nobels werd net voor de finale uitdaging van de World Class wedstrijd uitgeschakeld. Hij werd tiende van de 54 deelnemers die streden om de wereldtitel van Bartender of the Year. Jurgen is wat teleurgesteld dat hij de grote finale niet mocht meemaken, maar blikt wel terug op een mooi parcours. Hij werd zelfs verkozen tot snelste barman ter wereld. Eerder dit jaar werd Jurgen in eigen land ook al verkozen tot ‘Bartender van het Jaar’.

Grote dorst? Jurgen Nobels uit Oostende is de snelste barman ter wereld

“Het was echt een ongelofelijke ervaring. Ik ben nu heel vermoeid, maar voldaan. Ik heb er absoluut geen spijt van dat ik er alles aan heb gedaan om hier te geraken. De feedback van de jury was ook heel positief,” vertelt Jurgen. “De meest stresserende uitdaging was de Against The Clock. Dan moesten we tien verfijnde cocktails serveren in tien minuten tijd, terwijl de jury en het publiek toekeken. Dat was zeer intens, maar ik heb het gehaald en de juryleden wisten de cocktails ook te appreciëren. In deze proef werd ik verkozen tot snelste barman ter wereld, een grote eer waar ik heel erg blij mee ben!”

De meest stresserende uitdaging was de Against The Clock. Dan moesten we tien verfijnde cocktails serveren in tien minuten tijd

De zes finalisten waren Jack Scotti (Australië), Viteslav Cirok (Tsjechische Republiek), Alistair Reynolds (Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië), Manolis Lykiardopoulos (Griekenland), Ariel Leizgold (Israël) en Michito Kaneko (Japan). Zij werden geselecteerd door een jury bestaande uit gerenommeerde experten wat betreft cocktails en spirits van over heel de wereld. Uiteindelijk kon Michito Kaneko, de Japanse kandidaat, vrijdag het verschil maken en wist hij zo de titel van beste barman ter wereld te veroveren.

Grote dorst? Jurgen Nobels uit Oostende is de snelste barman ter wereld

Volgens Spike Merchant, jurylid en World Class Global Brand Ambassador lag het niveau dit jaar echt heel hoog: “Het talent dat dit jaar aantrad heeft al onze verwachtingen overtroffen. Het was echt onmogelijk om te voorspellen wie uiteindelijk de top zes zou halen, omdat het niveau van de deelnemers zo hoog en zo dicht bij elkaar lag.”

“Het zou een grote eer geweest zijn om mijn land te mogen vertegenwoordigen in de grote finale, besluit Jurgen. “Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet en veel nieuwe recepten en technieken ontdekt. Ik hoop in de toekomst nog eens mee te mogen doen aan de World Class competitie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier