Grote benefiet voor 7-jarige Orlin die al vier jaar vecht tegen leukemie

Orlin een tijd terug in het ziekenhuis met zijn oma en de organisator van de benefiet.
Redactie KW

‘Metallo’s met een gouden hart’ – een vriendengroep uit de metaalsector – organiseert op 24 september een benefiet voor de kleine Orlin Loosveldt (7) in het Entrepot in Brugge. Al vier jaar lang vecht de jongen uit Zedelgem tegen acute leukemie. “Een fantastisch gebaar. De laatste jaren zijn niet makkelijk geweest voor Orlin”, zegt oma Jeanine Labie.

In december 2012 kreeg de familie van Orlin Loosveldt, toen 4 jaar oud, het slechte nieuws te horen. Acute leukemie, luidde de diagnose. “Maandenlang onderging Orlin zware chemokuren. Een enorm zware periode, zowel voor Orlin zelf als voor ons”, getuigt oma Jeanine Labie. Na maanden afzien en revalideren volgde begin 2015 eindelijk het verlossende nieuws. De dokters konden de behandeling definitief stopzetten en verklaarden dat de kankercellen waren verdwenen uit Orlins lichaam. Enkele maanden later volgde echter verontrustend nieuws.

Benefiet

Na zijn laatste behandeling in januari 2015 moest de intussen 6-jarige Orlin om de twee weken bloed laten trekken. In augustus van dat jaar kreeg de familie opnieuw slecht nieuws te verwerken. “De leukemie is terug”, klonk het bij de dokters. Een nieuwe chemokuur moest soelaas brengen. Na een maandenlange behandeling en veel nachten in het ziekenhuis – Orlin sliep meer in een ziekenhuisbed dan thuis – werd het eerste deel van de behandeling korte tijd terug beëindigd. De komende twee jaar wordt nog maandelijks chemo rechtstreeks in het been- en ruggenmerg gespoten in de hoop de ziektekiemen volledig uit zijn kleine lichaam te bannen. Om de ouders financieel te steunen in de strijd tegen Orlins ziekte volgt op 24 september een grote benefietactie in Het Entrepot in Brugge met heel wat optredens en een dj. ‘Metallo’s met een gouden hart’, een vriendengroep uit de metaalsector, organiseert het benefiet ‘Fight for Orlin’. “De grootmoeder van Orlin is hoofdvakbondsafgevaardigde bij Packo Diksmuide”, vertelt Ronny Loubris (37) van Metallo’s met een gouden hart. “Ze woont heel wat vormingen en bestuursvergaderingen bij. Zo raakte het verhaal van Orlin bekend binnen de sector.”

Mooi gebaar

De familie van Orlin reageert emotioneel op het initiatief. “Dit is natuurlijk fantastisch”, zegt Jeanine Labie. “Vanuit heel Vlaanderen worden er steunkaarten gekocht. Ongelofelijk. De afgelopen jaren kreeg ik ook al heel wat steun van collega’s. Ook mijn werkgever was steeds inschikkelijk en menselijk.” Door de intensieve behandeling verloor Orlin vorig jaar zijn volledig schooljaar. Wel mocht hij samen met zijn klasgenootjes nog genieten van een dag naar keuze in het kader van ‘Make a Wish’. Binnenkort zit hij voor het eerst sinds lang terug op de schoolbanken. In het Zeepreventorium in De Haan zal hij onder speciale begeleiding zijn leerachterstand proberen inhalen. Wie Orlin wil steunen kan voor meer info en steunkaarten terecht op de Facebookpagina ‘Fight for Orlin’. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier