Grote belangstelling voor roman ‘Mierennest’ van Torhoutenaar Jef Dekoninck

De naaste familie van Jef was uiteraard tijdens de boekvoorstelling present, net als zij die aan het boek hebben bijgedragen. © Foto JS
Johan Sabbe

De straks 71-jarige Jef Dekoninck, die met zijn vrouw Rika Vancoppenolle in de Kwaplasstraat woont, heeft een roman geschreven met zijn eigen jeugd als basis. Het boek heet ‘Mierennest’ en werd vorige zaterdag onder grote belangstelling in zaal De Biekorf officieel voorgesteld.

Jo Berten, voorzitter van de Gidsenbond Brugge, sprak de aanwezigen toe en loofde de inspanningen van de auteur om een boeiend boek te schrijven. In het verhaal lopen realiteit en fictie door elkaar. De kern van het boek is een nostalgische terugblik op een stukje Torhoutse familiegeschiedenis. ‘Mierennest’ telt 172 bladzijden en werd door Jef in eigen beheer uitgegeven. Het werk kost 15 euro en is te koop via jefdekoninck@yahoo.fr, 0474 84 13 21.

Torhoutenaar Norbert Nolf heeft de tekst grondig nagelezen en een andere stadsgenoot, Roger Pecceu, heeft nuttige adviezen gegeven voor het drukken van het boek. De zwart-witcover is van de hand van Joke Werbrouck, een nichtje van Jefs vrouw Rika. Jef stamt uit een groot Torhouts arbeidersgezin met elf kinderen, waarvan er nog acht in leven zijn. Vandaar de titel van het boek: het leek thuis wel een mierennest. Het 11-jarige hoofdpersonage Eduard is op Jefs eigen jeugd gebaseerd. Eduard maakt deel uit van de familie Keunincks uit een bescheiden rijhuis in de Veldstraat in Oetegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier