Grootste kerstmarkt ooit op Grote Markt in Roeselare

Burgemeester Kris Declercq opende officieel de Batjes. © (Foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De kerstmarkt in Roeselare werd vrijdagavond officieel geopend. Met twaalf chalets is het de grootste ooit op de Grote Markt. Er is ook opnieuw een overdekte ijspiste.

Tot en met zondag 7 januari kun je elke dag in het centrum van Roeselare terecht voor heel wat eindejaarspret. Vrijdagavond was er de officiële opening op de Grote Markt waar schaatsliefhebbers kunnen genieten van de overdekte ijspiste. In gelijk welke weersomstandigheden kun je er volop schaatsen. Daarrond heb je het kerstdorp met twaalf chalets waar je, net als bij het schaatsen, ook bij regen- of vriesweer in droge en warme omstandigheden een hapje of drankje kunt verorberen.

Er zijn vijf shoppingzondagen, waarbij het centrum op zondagen 10 en 17 december verkeersvrij is. Dan zijn alle winkels open én is er ook kerstmarkt in de Zuidstraat. Die kerstmarkt focust op goede doelen en is voor het eerst twee weken op rij uitverkocht, een unicum. Aan het station en in de centrumstraten is er heel wat animatie voorzien. Tijdens de shoppingweekends kun je gratis met de bus richting centrum.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier