Grootste kerstmarkt ooit in Roeselare officieel geopend

© (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Nog tot en met zondag 8 januari 2017 kun je in hartje Roeselare terecht voor kerstshopping en heel veel kerstmarkt, zowel op de Grote Markt als op het Stationsplein.

Zaterdagavond was er de officiële opening van de kerstmarkt, maar eigenlijk kun je al van vrijdagavond elke dag in de chaletjes op de Grote Markt terecht. De kerstmarkt staat er tot en met zondag 8 januari en is groter dan ooit. De chalets staan net zoals vorig jaar rond de ijspiste.

Ook op het Stationsplein is er heel wat te doen, daar staat de wereld van de Kerstman centraal. Vorig jaar was er al het ‘Verhaal van de Kerstman’, met veel bijval. Een uitbreiding kon niet uitblijven. Nieuw is dat er op zondagen 11 en 18 december ook kerstmarkt is op het plein, net zoals er dan opnieuw kerstmarkt is voor de goede doelen in de Zuidstraat. Dan is het centrum ook verkeersvrij en is het merendeel van de winkels open.

Verder deed de stad samen met de vzw Shopping & Centrum Roeselare een extra inspanning wat de belichting betreft. Nieuw is ook dat de chaletjes nu ook op oudejaarsavond open zullen zijn, er is dan sfeervolle muziek tot 2 uur ‘s nachts.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier