Grootste educatief en professioneel trimevent van Europa reeds voor de elfde keer op bezoek in Kortrijk Xpo

© FOTO NS
Redactie KW

Wie de wereldtop op het gebied van honden trimmen aan het werk wil zien kan vandaag, zaterdag, en morgen, zondag, terecht in Kortrijk Xpo.

Een 160 deelnemers afkomstig uit 22 landen komen er tijdens Groomania het beste van zichzelf tonen. Naast tal van wedstrijden in diverse disciplines worden tijdens Groomania ook enkele workshops voorzien die gegeven worden door het vierkoppig Italiaanse World Champion Team die de wereldkampioenschappen won in het trimmen van honden. “Tijdens de knipwedstrijd krijgen de kandidaten een tweetal uur de tijd om een kleine hond te knippen”, vertelt organisatrice Kitty Dekeersgieter uit Moen die zelf ooit gepassioneerd trimster was.

“Dit jaar is Groomania reeds aan zijn elfde uitgave toe. Deelnemers van over de ganse wereld zijn dan ook trots om hier te komen tonen aan het publiek wat ze in hun mars hebben. Voor hen is trimmen niet zomaar een beroep maar een echte passie waar ze gans hun ziel in leggen. Perfectie is dan ook het enige woord waar elke deelnemer hier naar streeft”, aldus Kitty Dekeersgieter. Een van de deelneemsters aan de wedstrijd en trouwens kanshebber op de hoofdprijs is Melanie Newman uit Australië die speciaal de halve wereld rondreisde om dit weekend hier in Kortrijk aanwezig te kunnen zijn. Op de wereldkampioenschappen in haar discipline werd ze trouwens tweede. Zowel op zaterdag op zondag vindt Groomenia plaats van 8.30 tot 17.15 uur.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier