Grootste deel parking AZ Groeninge in Kortrijk ondergronds

Redactie KW

De beslissing is gevallen wat betreft de parking voor AZ Groeninge, campus Kennedylaan.

Het ziekenhuis zal tegen midden 2016 over een parking van 1.800 plaatsen beschikken. De parkeergelegenheid bestaat uit een ondergronds en een bovengronds deel. De ondergrondse parking zal uit drie bouwlagen bestaan en een capaciteit van zowat 1.450 plaatsen hebben. Er is bovendien een fietsenstalling voorzien. De parking krijgt ook een groendak krijgen, het grootste groendak van Vlaanderen trouwens.

“We hebben bewust voor een combinatie bovengronds-ondergronds gekozen”, aldus algemeen directeur Jan Deleu van AZ Groeninge. “Het bovengrondse deel kan dienen voor voertuigen die niet ondergrondse mogen of kunnen parkeren. Bovendien is een bovengrondse parking goedkoper en dat speelde ook mee.”

24 miljoen euro

De bouw van de parking kost 24 miljoen euro. AZ Groeninge krijgt wel 6 miljoen euro Vlaamse subsidies. “De vorige concepten waren duurder. Het parkeergebouw, bijvoorbeeld, zou 28 miljoen euro hebben gekost.”

De start van de werken is voorzien voor dit najaar. Wel is het zo dat de deputatie van de provincie het RUP nog moet goedkeuren. “Maar dat is gezien de vele positieve adviezen van allerlei instanties normaal een formaliteit”, aldus schepen van Wonen en Bouwen Wout Maddens (Open VLD). Maandag wordt het parkingconcept ook voorgelegd aan de gemeenteraad van Kortrijk, die het ook moet goedkeuren. (AXV)