Grootse verhuisoperatie voor AZ Groeninge in Kortrijk: 670 patiënten, 2.000 medewerkers en 150 artsen

Redactie KW

Het AZ Groeninge in Kortrijk staat voor een grootse verhuisoperatie. Die start volgende week en zal duren tot begin april 2017. Niet minder dan 670 patiënten verhuizen dan van stadscampussen naar de nieuwe campus op ‘t Hoge in Kortrijk.

Tegen het voorjaar sluit AZ Groeninge de campussen Loofstraat en Vercruysselaan voor patiënten. Ook een deel van campus Reepkaai verhuist naar de Kennedylaan op ‘t Hoge. Het gaat om een grootse verhuisoperatie waarbij 670 patiënten, 71 diensten, 150 artsen en 2.000 medewerkers betrokken zijn. De verhuizing zal gefaseerd verlopen met in een eerste fase de verhuizing van de dialyse, radiotherapie, oncologie en diabetologie naar het gloednieuwe E-Blok. Die eerste golf moet dit jaar afgerond worden. De eerste fase gaat ook gepaard met een eerste patiëntenverhuizing, vanaf 23 november.

Begin 2017 verhuizen een paar labo’s, gevolgd door onder meer de geriatrie en psychiatrie in maart. In april verhuizen de laatste diensten zoals beeldvorming en cardiologie, maar ook de spoedopname die vanaf 14 april in gebruik wordt genomen. Om de verhuizing voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen, niet in het minst voor de patiënten zelf, heeft AZ Groeninge een website AZ Groeninge verhuist gelanceerd met alle info en data.

(Belga)