Grootse bouwplannen op Oostendse Oosteroever

Redactie KW

Burco Coast kreeg een bouwvergunning voor realisatie van 55 appartementen op de Hendrik Baelskaai. Blikvanger moet een groot park worden met kunst tussen de woningen.

Burco Coast ontwikkelt de zone op de Baelskaai tussen de Fortstraat en Liefkemoresstraat, een publiek-private samenwerking met het autonoom gemeentebedrijf Haven. De man achter Burco, Jean De Cloedt, zoon van Jean-Jacques, en sinds de verkoop van het bekende baggerbedrijf al jaren actief in de vastgoedsector, wilde met Burco een project realiseren in een streek waar de familie sterke banden heeft en op de plaats waar hij als kind nog speelde.

Inmiddels zijn 5 gebouwen vergund en leverde het schepencollege zopas een bouwvergunning voor 55 appartementen op de hoek van de kaai en de Liefkemoresstraat. De firma werkt wat in de luwte maar realiseert aan de kust wel met stevige tred projecten in Zeebrugge en Knokke. “En we zijn ook al 3 jaar actief op de Oosteroever. Het eerste gebouw met 34 appartementen werd zopas opgeleverd en over een periode van 10 jaar worden op een site van 3,4 hectare meer dan 600 woningen gebouwd. De nieuwe bouwvergunning voor 55 woningen is dus een goede zaak”, zegt algemeen directeur Dino Baillière.

De kopers zijn voor de helft mensen van de Middenkust

“De realisatie van de eerste 200 woningen op de Baelskaai zal gefaseerd gebeuren omdat de gronden soms nog moeten gesaneerd worden. De zone langs de Baelskaai wordt de komende 4 jaar eerst ontwikkeld, later volgt de zijde langs de Victorialaan. De kopers van appartementen zijn voor de helft mensen van aan de Middenkust. Anderen kopen dit als tweedeverblijf, maar zullen zich hier later wel vestigen.”

Grootse bouwplannen op Oostendse Oosteroever

Een flat met 1 slaapkamer is er vanaf 140.000 euro, een appartement met 2 slaapkamers vanaf 280.000 euro. Blikvanger wordt evenwel een centraal park met waterpartij, heuveltjes, speelruimtes, kunstwerken en een locatie voor culturele activiteiten. Projectmanager Sophie Van Loo: “Dat park wordt nu al aangelegd zodat mensen die er nu wonen al meteen van alle troeven kunnen genieten. Het park is er gekomen na bezoeken aan gelijkaardige havensites in Hamburg. Bewoners vragen niet enkel comfort, maar ook een plaats voor recreatie of ontspanning.”

Handel en horeca

Dino Baillière wijst er op dat er ook handel en horeca zal zijn. “In het eerste project komt ons kantoor en keert de Rederscentrale terug op het gelijkvloers, maar ook in de andere projecten zijn er commerciële ruimtes voorzien voor vrije beroepen, winkels en zelfs zaken met visserij-gebonden activiteiten. De huurprijzen liggen de eerste jaren laag omdat we handelaars willen aantrekken. En we werken ook aan een project voor sociale woningen op de Oosteroever.” Begin 2017 start de bouw aan het vorige week vergunde project.

(EFO – foto EFO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier