Grootscheepse rampoefening in woonzorgcentrum

Alle hulpdiensten kwamen ter plekke voor de rampoefening. © NSK
Redactie KW

Zondagmorgen oefenden alle hulpdiensten in het Harelbeekse woonzorgcentrum Ceder aan de Leie

Nadat het hulpcenter 112 in Brugge even na 8 uur melding kreeg dat er brand was uitgebroken op de derde verdieping werden meteen de hulpdiensten uitgestuurd. Een kaars die een bewoner had laten branden ter nagedachtenis van het overlijden van zijn partner zorgde ervoor dat niet veel later een van de opgehangen gordijnen in zijn kamer vuur vatte. De brand zorgde ervoor dat de derde verdieping van het WZC zich snel met een dikke rook vulde waardoor de bewoners geen kant meer op konden.

Zowel brandweer, politie en een drietal MUG-teams kwamen ter plekke, maar al snel werd duidelijk dat er voor de oefening meer middelen nodig waren waarop het medisch rampenplan werd afgekondigd. Gezien de hoge tol, tien gewonden en een zevental dodelijke slachtoffers, kwam het rode Kruis ter plekke om zowel de gewonden als de geëvacueerde bewoners en bezoekers op te vangen.

Ook het psychisch Sociaal team van de PZ Mira nam deel aan de oefening die goed verliep. Tijdens de oefening werd de Vrijdomkaai afgesloten voor alle verkeer.

(NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier