Groote Stooringe belooft Roeselare op stelten te zetten

Zaterdagavond was er al heel wat volk voor de eerste avond van De Groote Stooringe. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

In en rond het stadspark in Roeselare vindt dit weekend het driejaarlijks circus- en straattheaterfestival De Groote Stooringe plaats.

De Groote Stooringe is een internationaal circus- en straattheaterfestival dat om de drie jaar in Roeselare plaatsvindt. Iedere keer op een andere locatie en met een andere rode draad, maar telkens met tientallen nationale en internationale acts. Ditmaal werd gekozen voor het decor van het stadspark, Noordhof en de Grote Bassin.

Zaterdagavond was er al de start met vooral acts rond de twee hotspots: Bar Charlie in het Sint-Sebastiaanspark en de Tuin der Lusten in het Noordhof. Bij Bar Charlie staat zwart-wit centraal. Je maakt voor dat je het weet onderdeel uit van een echte act en maakt kans om de nieuwe Charlie Chaplin te worden. Bij de Tuin der Lusten gaan culturele organisaties uit Roeselare opnieuw de samenwerking aan met sociale organisaties en dat leidt tot een unieke symbiose.

Het is slechts een voorsmaakje voor zondag wanneer tientallen acts het stadspark overspoelen. Bij de vorige editie passeerden er 10.000 bezoekers de revue en ditmaal zal dat niet anders zijn. De weergoden zijn het evenement bovendien gunstig gezind.

Afspraak voor De Groote Stooringe op zondag 20 september van 14 tot 19 uur. Voor de laatste nieuwtjes is er een handige app die je kunt downloaden.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zaterdagavond was er al heel wat volk voor de eerste avond van De Groote Stooringe. (Foto SB)
Zaterdagavond was er al heel wat volk voor de eerste avond van De Groote Stooringe. (Foto SB)© STEFAAN BEEL

Zaterdagavond was er al heel wat volk voor de eerste avond van De Groote Stooringe. (Foto SB)
Zaterdagavond was er al heel wat volk voor de eerste avond van De Groote Stooringe. (Foto SB)© STEFAAN BEEL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier