Groot-Kortrijk schiet raak in Bellegem

De podiumplaatsen op het 40ste Schutterskampioenschap werden verdeeld over Danielle Sayoen, Gust Caus, winnaar Tom Duprez en Bjorn Wastyn. © ED
Redactie KW

Op zondag 18 juni vond het 40ste Schutterskampioenschap van Groot-Kortrijk op de staande wip plaats bij Schuttersclub Sint-Sebastiaan Bellegem.

Het kampioenschap van Groot-Kortrijk wordt om beurt in Bellegem, Bissegem en in Heule georganiseerd. Dit jaar was het de veertigste editie. De leden van de schuttersgilden van Bellegem, Bissegem en Heule streden voor de titel van kampioen van Groot-Kortrijk. Er waren 26 deelnemers die gedurende 2,5 uur naar de hoofdvogel mochten schieten.

Tom Duprez (24) van de Bellegemse Schuttersgilde won voor het tweede jaar op rij. Hij schoot drie keer de hoofdvogel. Vorig jaar nam Tom ook de trofee mee in Bissegem. Het is de achtste keer dat de beker naar Bellegem gaat. De tweede plaats werd gedeeld door Danielle Sayoen van de Heulse Schuttersgilde en Gust Caus en Bjorn Wastyn van de Bellegemse club. Zij schoten alle drie één keer de hoofdvogel.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier