Groene Straat laat Kortrijk groener kleuren

Wie meedoet, kan het bordje 'Groene Straat' ophangen. © Foto AXV
Axel Vandenheede

In Kortrijk is het project Groene Straat gelanceerd, bedoeld om de straten groener te maken.

Daarvoor sloegen het coöperatief magazine mokka.coop en De Stuyverij de handen in elkaar. Zij willen de Kortrijkse inwoners en handelaars warm maken om de stad op een duurzame manier in het groen te zetten met geveltuinprojecten. Stad Kortrijk steunt het initiatief en trekt voor dit jaar een budget van 7.500 euro uit.

Om zo’n geveltuinproject op te starten, moeten er in een straat minstens vijf bewoners en/of handelaars willen meedoen. Een geveltuin kan bestaan uit een tegeltuin (waarbij enkele tegels uit het voetpad worden weggenomen), bakken of bloempotten op het voetpad of de vensterbank… Ook uitbreidingen van bestaande geveltuinen zijn mogelijk. De geveltuinen moeten zichtbaar zijn vanaf de straat. Iedereen die meedoet, krijgt een naambordje met Groene Straat op.

Vooraf intekenen is noodzakelijk en kan op www.groenestraat.be. Niet alleen kan je dan een beroep doen op de raad van Groene Straat-ambassadeurs, je kan een premie tot 25 euro krijgen. Daarvoor moet je wel de aankoopbewijzen sparen als bewijs. Initiatiefnemer Geert De Vuyst: “De bedoeling is dat we tegen eind dit jaar minstens 120 geveltuinen erbij hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier