Groen vraagt zich af of nieuw provinciaal domein in Pittem wel nodig is

Redactie KW

De provincie is van plan om haalbaarheidsstudies uit te laten voeren, met het doel om een provinciaal domein te voorzien in de Egemse kleiputten.

“In het budget van het provinciebestuur is een haalbaarheidsstudie opgenomen voor de uitbouw van de kleiputten in Egem”, verduidelijkt Maarten Tavernier van de provinciefractie Groen West-Vlaanderen. “Voor ons is dat een absurde situatie. Het bestaande provinciaal domein ‘t Veld in Ardooie is slechts 6 km verwijderd van deze site. Dat er twee domeinen op zo een korte afstand van elkaar zouden uitgebouwd worden, is dan ook helemaal niet logisch en zou een verspilling zijn van het overheidsgeld.”

Kritische bedenkingen

“Toen dit voor het eerst te sprake kwam in de regiocommissie van de provincieraad in het voorjaar, kwamen er vanuit alle partijen kritische bedenkingen hierover. Maar toch zet de deputatie blijkbaar door met dit dossier. Er is nog geen beslissing tot een effectieve uitbouw van een domein, maar een studie betalen doe je uiteraard niet als je niet van plan bent om hier werk van te maken.”

Uitbreiden ‘t Veld

“Wij zijn wel van het standpunt dat als er echt nood zou zijn aan een bijkomend provinciedomein, dat de spreiding over de provincie dan van belang is. Het is onmogelijk om in iedere gemeente een dergelijk domein uit te werken. Als er te weinig oppervlakte aan recreatiemogelijkheid is, is het veel efficiënter om in te zetten op het uitbreiden van domein ‘t Veld dan een volledig nieuw domein op te starten. Mocht er dan toch een nieuw provinciedomein in Egem uitgebouwd worden, dan is het risico groot dat de eigenaar van deze site de meest winnende partij is. En niet de recreant.”

(NS/foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier