Groen Oostende wil andere boodschap op het Europacentrum

Redactie KW

De partij Groen wil dat het stadsbestuur de letters op het Europacentrum laat vervangen door ‘Welkom in Oostende’. Eigenaar Rudolf Marchand reageert scherp.

“Oostende moet dat doen omdat ze één van de mede-eigenaars is van het gebouw”, zeggen Wouter De Vriendt en Kristof Cornelis. “Al jaren staat er ‘Don Jaime’ op het gebouw. Dat is banale reclame. Mensen welkom heten in Oostende is veel sympathieker. We vragen dat de stad hierover gesprekken start in het gebouw en met de familie Marchand, de eigenaars van de bovenste verdieping. We doen ook een beroep op de broers zelf om iets terug te geven aan Oostende. De stad kan een huishoudelijk reglement maken dat reclame verbiedt of via een stedebouwkundig reglement iets regelen.” Het is niet duidelijk hoe en of zo’n aanpassing gericht tegen één reclame wel kan. Groen liet wel al een ontwerp te maken met het logo van de stad.

Inval van polticus

Maar de eigenaars zijn niet onder de indruk. “We hebben de verdieping gekocht met het doel er reclame te maken. Nu wonen we er ook. Vroeger stond er geschilderde reclame voor ons merk Appletise. De huidige letters zijn eigenlijk een metalen constructie op het terras, bestand tegen alle wind”, zo duidt Rudolf Marchand, eigenaar van de 34ste verdieping. Voor het groene plan is hij scherp. “Je moet de mensen niet welkom heten in Oostende als ze er al aangekomen zijn. Ik heb het wel gehad met de plotse invallen van politici die eigenlijk nog niets bijgedragen hebben aan de stad. Ze moeten eens leren dat er een verschil is tussen wat privaat is en wat van de stad is. Ze mogen met openbare gebouwen doen wat ze willen, maar toch niet met privébezit. Het zijn bekrompen geesten.”

(efoo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier