Groen licht voor stadsvernieuwingsproject Rialto

Redactie KW

Er werd een vergunning afgeleverd voor 56 woonentiteiten en 5 commerciële ruimtes.

Het College van Burgemeester en Schepenen zette vrijdag het licht op groen voor de bouw het stadsvernieuwingsproject Rialto. Voor de panden rechts van de vroegere cinema tot aan de Hertstraat wordt aan de promotor gevraagd om een aangepaste bouwaanvraag in te dienen. De plannen beantwoorden aan de geldende voorschriften.

“Na de sluiting van cinema Rialto raakte het totale blok in verval. De leegstaande horecazaken waren een smet op het blazoen voor de uitgangsbuurt. Ik durf de blok zelfs een stadskanker te noemen”, aldus bevoegd schepen Kurt Claeys. “Leegstand is voor niemand positief. Noch voor Oostendenaars noch voor de uitgaande jeugd noch voor de toerist. De nieuwe invulling zal deze woonzone, inclusief horeca en commerciële ruimtes, opnieuw levendig maken. Aan het dossier is hard gewerkt. Hier gaat meer dan 3 jaar voorbereiding aan vooraf.”

Aansluiting op uitgangsbuurt

Op de benedenverdieping worden nieuwe horecazaken en commerciële ruimtes ingepland. Om het voorliggende project nog meer aansluiting te laten vinden bij het kloppend hart van de uitgangsbuurt zullen aangepaste plannen worden ingediend. Daarmee wordt ook tegemoet gekomen aan de bezorgdheden die tijdens het openbaar onderzoek werden geuit. Door het project en de aanpassingen wordt in de praktijk het straatsegment versterkt.

56 woonentiteiten, welness en commerciële ruimtes met een toegankelijke binnentuin

Boven de commerciële ruimtes zijn 56 woonentiteiten ingetekend. De woningen zijn aangepast aan personen die extra ondersteuning nodig hebben. Het binnengebied van de woonblok wordt open gebroken. Er komt een gemeenschappelijke tuin die toegankelijk zal zijn. Deze worden tijdens de nacht uiteraard wel afgesloten. Er komt dus extra groen en open ruimte in de stad. Dit is, zonder twijfel, een enorm pluspunt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier