Groen licht voor opvallend woonproject Riethuys in Oostende

Foto EFO
Redactie KW

De site van een voormalige dokterswoning in de Rietstraat krijgt een nieuwe invulling met een project van collectief wonen.

Het stadsbestuur heeft een bouwvergunning verleend aan Condor voor de realisatie van 33 wooneenheden op de hoek van de Rietstraat en Frere-Orbanstraat. Daar was sinds de jaren vijftig een dokterswoning met, verstopt achter een muur, een mooie tuin en tennisveld. De woning stond enige tijd leeg.

Op de 3300 m² komen 33 appartementen, ondergronds komen 45 parkeerplaatsen. “Collectief wonen betekent dat je met meerderen op een perceel woont. Uiteraard heeft elk zijn eigen woning maar het is met de open ruimte dat we aan de slag gingen zodat ze kan gedeeld worden tussen de bewoners. De gemeenschappelijke tuin biedt mogelijkheden”, zegt Tom Van Mieghem.

Vanaf 150.000 euro

De Oostendse architect maakte een opvallend ontwerp waar geen twee woningen gelijk zijn, alle appartementen terrassen hebben en de buurt niet uitkijkt op een blok appartementen. De hoogte van het inbreidingsproject Riethuys in de woonwijk varieert van 2 tot 5 bouwlagen. “De bouw start dit jaar. Appartementen zullen aangeboden worden vanaf 150.000 euro. We mikken met dit project op mensen die in de stad willen blijven wonen of terugkeren naar de stad”, duidt Kobe Brankaer van Condor. (EFO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier