Groen licht na rondvraag voor nieuwe editie Frontlinefestival in Zonnebeke

28/11/16 om 20:30 - Bijgewerkt om 20:22

Na een bevraging van de buurtbewoners blijkt dat 70% van de omwonenden geen probleem heeft met het festival.

Groen licht na rondvraag voor nieuwe editie Frontlinefestival in Zonnebeke

Het gemeentebestuur volgt de beslissing van de meerderheid en de editie 2017 kan opnieuw doorgaan nabij 't Zonnerad.

De eerste twee editie van het festival gingen door in de Langemarkstraat nabij het jeugdhuis De Moane. Wegens plaatsgebrek trok men daarna naar het OC 't Zonnerad dat dit bij de wijk Boudewijnpark is gelegen.

Na de editie 2015 organiseerden de buurtbewoners een petitie wegens geluidshinder. Steunend daarop stelde de gemeente strikte voorwaarden voor de organisatie in 2016. In 2016 respecteerde de organisatie de strikt opgelegde voorwaarden en het festival kreeg een positieve evaluatie van de gemeente en de hulpdiensten. De organisatie van het festival organiseerde daarop een rondvraag bij de buurtbewoners. Uit hun petitie bleek dat de omwonenden geen problemen hadden met de locatie van het festival.

De gemeente organiseerde daarop zelf een bevraging waarbij de bewoners een groene kaart, indien JA, en een rode kaart, indien neen, in een omslag moesten steken. Er werden 117 brieven bedeeld en 103 kwamen terug. Net geen 70% van de omwonenden vindt het geen probleem. "Dit is niet verwonderlijk", zegt buurtbewoonster Kathy Cornette. " Men heeft de bevraging open getrokken voor gans de wijk terwijl wij juist bij onze petitie de dichtste bewoners gecontacteerd hebben. We hadden toen 37 stemmen wat ongeveer op hetzelfde neerkomt als nu.

Delen

Het schepencollege herroept zijn beslissing want 2016 ging de laatste editie zijn in 't Zonnerad

Verwonderd zijn we zeker niet, maar wel teleurgesteld in alles wat beloofd werd. Het schepencollege herroept zijn beslissing want 2016 ging de laatste editie zijn in 't Zonnerad. Ik nodig de leden van het college uit om tijdens het festival 24 uur in onze woning te komen, dan zouden ze wel veranderen van gedacht. Alles staat te daveren in huis en spreken met elkaar kan je niet. Om de schijn hoog te houden heeft men de bevraging gedaan, maar we willen niet bij de pakken blijven zitten. We gaan hogerop. Vooral omdat er voldoende ruimte is voor dergelijk festival in het kasteeldomein."

Tevredenheid is er wel bij de organisatoren. " We begrijpen dat er ongemakken zijn, maar dat heb je bij elke organisatie. Wij van onze kant proberen alles te doen om ze tot een minimum te beperken. Zonder de accomodatie van 't Zonnerad is het echter onmogelijk om dergelijk festival te organiseren."

(NVZ)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!