Griet Langedock: "Gent-Wevelgem is en blijft een koers van het volk"

12/07/17 om 09:04 - Bijgewerkt om 09:19

Wie de wielerklassieker Gent-Wevelgem zegt, zegt meteen Bernard en Griet Langedock. Vader en dochter nemen al vele jaren het secretariaat voor hun rekening en zorgden er mee voor dat Saint-Vélo is uitgegroeid tot een topwedstrijd. "Gent-Wevelgem is een van dé negen topkoersen van de wereld", vertelt Griet, die naar eigen zeggen heeft geleerd om van de koers te houden. "Nu is het zelfs zo dat een leuke zondag in de winter erin bestaat om met het hele gezin naar het veldrijden te kijken."

Als tiener en prille twintiger was het niet de bedoeling van Griet Langedock (40) om in de wielerwereld te gaan werken. "Ik ben erin gerold door mijn vader die samen met Luc Gheysens Gent-Wevelgem redde", legt ze uit. "Want zowat 25 jaar geleden was deze koers virtueel failliet. Luc en mijn pa hebben zich toen persoonlijk borg gesteld en hebben Gent-Wevelgem geleidelijk in ere hersteld. Als secretaris van organisator 't Vliegend Wiel had mijn vader veel werk en zo kreeg ik af en toe een taakje."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!