Great Bruges Marathon pikt datum Urban Trail in, die in februari een nocturne wordt

We zien parcoursbouwer Paul Meulebrouck, schepen Annick Lambrecht, sportambassadeur Rudy Vannieuwenhuyse, burgemeester Renaat Landuyt en Greg Broekmans van Golazo Sports. © GDM
Redactie KW

Daardoor verhuist de Urban Trail, die doorheen de Brugse binnenstad trekt, in 2017 naar zaterdag 18 februari. Dat evenement wordt meteen ook een nocturne.

Brugs sportschepen Annick Lambrecht stelde maandag ‘Great Bruges Marathon’ voor, die plaatsvindt op 15 oktober 2017, het weekend waarin normaal altijd de Urban Trail wordt gelopen. “Onderzoek van de internationale marathonkalender en van de stedelijke evenementenkalender leerden ons dat deze datum het best in aanmerking kwam”, legt ze uit. “Daardoor wordt de Urban trail verplaatst naar zaterdag 18 februari 2017 en wordt dat evenement een nocturne. Voor het eerst zal de 10 kilometer ‘s avonds gelopen worden, terug met start en aankomst op de Grote Markt. De Urban Trail in het donker zal gegarandeerd zorgen voor een unieke en feeërieke sfeer.” De volgende Urban Trail by Night vindt al binnen enkele maanden plaats en daardoor kan je al vanaf 20 december inschrijven.

City-coast-city

De Great Bruges Marathon wordt opnieuw georganiseerd door Golazo Sports. Greg Broekmans schetst de wedstrijd. “Deze internationale wedstrijd wordt een echte ‘city-coast-city’ wedstrijd en zal het volledige grondgebied Brugge bestrijken,” begint hij. “Het parcours staat nog niet 100 procent vast, maar de polderdorpen Lissewege, Zwankendamme en Koolkerke zullen zeker niet ontbreken op het parcours. Nieuw wordt zeker de startplaats. Deze hebben we langs de Dijver gelegd en de aankomst gebeurt op de Grote Markt. Het wordt een belevingsmarathon, waar ook wandelaars welkom zullen zijn. Naast de volledige afstand is er ook een halve marathon voorzien, met tal van randanimatie.”

(GDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier