Gratis vakantiedag na Tinekesfeesten

De dag na de Tinekesfeesten wordt een extra vakantiedag voor de Heulenaars. © Archief
Redactie KW

Door de organisatie van King Kong Parkfest op zaterdag 9 september in Kortrijk is er niet voldoende logistiek materiaal voorhanden tijdens de Tinekesfeesten van komend weekend. De werkgroep moest dus op zoek naar duurdere alternatieven en daarom doet het stadsbestuur een toegeving: wie kan bewijzen dat hij op zaterdag op de Tinekesfeesten was, krijgt maandag een vakantiedag.

De 54ste Tinekesfeesten in Heule zijn het tweede grootste evenement van Kortrijk, na de Sinksenfeesten. De stad Kortrijk draagt de feesten een warm hart toe, maar laat tegelijk house- en technofestival King Kong Parkfest in datzelfde weekend plaatsvinden. Het probleem is dat er op die manier niet voldoende ondersteunend materiaal voorhanden is, waardoor de werkgroep van de Tinekesfeesten op zoek moet naar (duurdere) alternatieven. Het stadsbestuur moet met een oplossing voor de dag komen, vinden ze.

Schepen en Heulenaar Arne Vandendriessche (Open VLD) toont begrip voor het ongenoegen. “De stedelijke dienst exploitatie staat inderdaad onder druk“, stelt Vandendriessche.

Toegeving

Het stadsbestuur slaat hiermee mea culpa en doet daarom een forse toegeving aan de werkgroep. Wie op zaterdag naar de feesten gaat en dat kan bewijzen aan de hand van zijn toegangskaart van de verkiezingsavond, een bandje of stempel van de Tinekefeesten, krijgt voor maandag 11 september een geldig afwezigheidsbriefje voor het werk. Het enige wat je daarvoor moet doen, is maandag voor 12 uur naar het stadhuis gaan aan. Die zogenoemde ‘carensdag’ wordt vergoed door het Kortrijkse stadsbestuur. Een stunt van formaat, zeker met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Hoe gaat dit in zijn werk? Tijdens de avondmarkt op de feesten op vrijdag 8 september kan je een formulier invullen en afgeven aan het secretariaat. Schepen Bert Herrewyn (SP.A) zal ervoor zorgen dat alle formulieren bij de juiste instantie op het stadhuis geraken. Maandag congé, olé olé! 😉

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier