Graffitikunstenaars aan het werk bij Jonavan

Katrien Staelens en Jan Vandenbussche voor het bijna helemaal vernieuwde gevel, met graffitikunstenaars Ken Deprince en Sander Anseeuw aan het werk. © STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

De metersgrote banner van kledingzaak Jonavan langs de Westlaan wordt momenteel door twee graffitikunstenaars onder handen genomen. “Dit moet een eyecatcher voor Roeselare worden”, zegt zaakvoerder Jan Vandenbussche.

Sinds 2005 wordt de gevel van kledingzaak Jonavan gesierd door een gigantisch zeil van waarop enkele mannelijke figuren over de Westlaan uitkijken. “Toen was dat echt revolutionair”, zegt Jan Vandenbussche (56), die de zaak samen met zijn echtgenote Katrien Staelens runt. “Stilaan was ons zeil aan vernieuwing toe, maar we besloten het over een compleet andere boeg te gooien.”

Jan contacteerde Ken Deprince en Sander Anseeuw van het kunstcollectief Disorderline en vroeg hen om het zeil onder handen te nemen. “Het resultaat zal verbluffend zijn”, benadrukt hij. “Het moet opnieuw een echte eyecatcher voor Roeselare worden. We gaan voor een 3D-kunstwerk, met gestileerde mannenfiguren zonder hoofd. De Westlaan is ondertussen bijna volledig afgewerkt, dus was het hoog tijd dat ook wij onze gevel in een nieuw en fris jasje stopten.”

Het kunstwerk wordt op het bestaande zeil aangebracht en is gemaakt uit elastische verf. “Zo is het bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Onze nieuwe parel moet minstens vijf jaar intact blijven.”

Het hele kunstwerk moet eind deze week afgewerkt zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier