Graf van vermoorde schoonvader weggenomen

Mariette Neyrinck: "Ik beleef de nachtmerrie van 25 jaar geleden helemaal opnieuw." (Foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Vorige week ontdekte Mariette Neyrinck dat het graf van haar schoonvader op de begraafplaats van Emelgem-centrum verwijderd was. Daar was ze naar eigen zeggen niet vanop de hoogte gebracht.

“Via mijn zoon Jean-Pierre kreeg ik te horen dat het graf van mijn schoonvader, Michel Verhaeghe, op de begraafplaats aan de Sint-Pieterskerk in Emelgem verwijderd was”, vertelt Mariette Neyrinck (80). “Hij werd in 1989 vermoord omdat hij enkele afpersers niet meer wilde betalen. Ik beleef die nachtmerrie van 25 jaar geleden nu helemaal opnieuw”, zucht ze. “We wilden het grafzerk graag hier in de tuin plaatsen, maar dat is nu niet meer mogelijk. De laatste herinnering aan hem is verdwenen.”

“Toen ik daar bij de stad voor aanklopte zei men me dat ik daarvoor via brief verwittigd was, maar ik heb nooit iets in mijn brievenbus gekregen. En ook aan het graf zelf is nooit een verwittiging geplaatst, want mijn zoon Jean-Pierre ging er vaak langs.”

Zeker verwittigd

Schepen van Openbare Werken Kurt Grymonprez (SP.A) acht het quasi onmogelijk dat Mariette Neyrinck niet op de hoogte is gesteld. Nu is het wel zo dat de concessie van het graf van Michel Verhaeghe in 2004 verlopen is. In 2008 is de concessiehouder, zijn zoon Lucien, gestorven. Hij heeft tussen 2004 en 2008 een opzeggingsverklaring getekend. En pas nu, tien jaar na het einde van de concessie, werd het graf verwijderd.” (PVH-Foto FM)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, Weekbode editie Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier