Governeur Decaluwé fietst in harmonie op ‘West-Vlaanderens Mooiste’ in Roeselare

Noël De Meyere geeft het startschot aan de Roeselaarse expohallen. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

De vierdaagse fietshappening in Roeselare kreeg ook vandaag weer een volle laag zon en een loden hitte over zich, maar dat hield de gouverneur en de officiëlen van het stadsbestuur niet tegen om een speciale rit te maken die de campagne ‘Fietstoerisme in harmonie’ in de kijker plaatste.

Na het startschot van de provinciale verkeersveiligheidscampagne ‘Fietstoerisme in harmonie’ op de beurs Velofollies op vrijdag 15 januari zet West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé de promotie van de campagne verder.

De preventiecampagne, met handhavingsluik, werd op initiatief van de gouverneur uitgewerkt in samenwerking met de politie, de wielerbonden en de wielertoeristen en wil de fietstoerist een veilige plaats bezorgen op de West-Vlaamse wegen.

Dit jaar is wielerlegende Johan Museeuw opnieuw peter van de campagne. Verder steunen ook oud-wielrenner Eric Leman uit Meulebeke en profwielrenner Jelle Wallays de campagne in 2016.

De campagne beoogt naast de zorg voor de veiligheid van het fiets- en wielertoerisme op de West-Vlaamse wegen (door de kennis en het respecteren van de verkeersregels, door met een reglementair uitgeruste fiets te rijden en door goed aangelegde fietspaden te gebruiken), het verhogen van de onderlinge verstandhouding tussen fietsers en andere weggebruikers.

De campagne richt zich daarom niet alleen naar de wielertoerist zelf, maar ook naar de andere weggebruikers die geconfronteerd worden met fietstoeristen. De campagne loopt tot en met vrijdag 7 oktober 2016.

Gedurende deze vierdaagse ‘De Mooiste van West-Vlaanderen’ werkt de politiezone Riho ook rond de campagne ‘Fietstoerisme in harmonie’ met de provinciale fietsverkeersquiz en gepersonaliseerde drinkbussen van oud-wielrenner Eric Leman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier