Gouverneur op de fiets geklopt door zijn eigen chauffeur

We zien van links naar rechts Mehdi Ouagagui, de chauffeur van de gouverneur, gouverneur Carl Decaluwé en burgemeester Alain Wyffels op de elektrische fiets rondjes draaien op de kasseien van de Klerkenstraat. © RB
Redactie KW

Een opmerkelijk beeld woensdagnamiddag op de kasseien in het centrum van Langemark: burgemeester Alain Wyffels dokkerde er lustig over ‘zijn’ straten en liet provinciegouverneur Carl Decaluwé en… diens chauffeur achter zich.

Woensdagavond wordt in Langemark het jaarlijkse kermiscriterium gefietst. Voor de start daarvan werd gegeven, zouden burgemeester Alain Wyffels, provinciegouverneur Carl Decaluwé en wielerlegende Johan Museeuw samen vijf ronden van 1,6 kilometer fietsen op een elektrische fiets.

Dat zouden ze doen als afsluit van de campagne ‘Fietstoerisme in harmonie 2015’ van de provincie West-Vlaanderen. Daarbij was er ook een quiz uitgeschreven, waarin de schiftingsvraag luidde op welk tijdstip de derde zou arriveren. De twee quizzers die de tijd als beste konden inschatten, nemen op de prijsuitreiking op woensdag 28 oktober in Rumbeke een Venturelli-fiets mee naar huis.

Helaas gaf Museeuw uiteindelijk verstek voor het duel en werd inderhaast Patrick Sercu opgetrommeld. Maar ook die zagen ze in Langemark niet opdagen, waardoor er nog snel een derde fietser gevonden moest worden. Uiteindelijk werd dat Mehdi Ouagagui uit Beselare, de chauffeur van de gouverneur, die in net kostuum de fiets op mocht. Nadat ze de fietsproef hadden afgerond, gaf de gouverneur nog het startschot voor het avondcriterium.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier