Gouverneur Decaluwé stelt verkeersveiligheidscampagne voor

Gouverneur Carl Decaluwé fietst samen met schepenen José Debels en Marc Vanwalleghem © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Op dag drie van West-Vlaanderens Mooiste kreeg Roeselare bezoek van West-Vlaams provinciegouverneur Carl Dcaluwé. Hij kwam er ‘Fietstoerisme in Harmonie’ promoten via zijn deelname aan de fietstocht van 25 km.

Het was zaterdag rond 14u nog wachten op Johan Musseeuw voor de start van de 25 km Samen fietsen in Harmonie. Gouverneur Decaluwé en Roeselaars schepen José Debels moesten uiteindelijk zonder Musseeuw vertrekken, maar dat kon de pret niet bederven. “Hopelijk heb ik met mijn 1000 kilometers dit jaar voldoende in de benen om aan kop te blijven”, liet Carl Decaluwé optekenen. “Normaal ben ik een fervent fietser, maar het regenachtige voorjaar zorgde voor minder fitte benen.”

Schepen José Debels heeft dit jaar dan weer zijn persoonlijk West-Vlaanderens Mooiste record verbroken. “Niet alleen mijn fietskilometers van dit jaar vormen een mooi getal, ook met het aantal ingeschreven deelnemers zijn we erg tevreden. Op dit moment tellen we al op 5000 inschrijvingen.”

Fietstoerisme in Harmonie beoogt het verhogen van de onderlinge verstandhouding tussen fietsers en weggebruikers. “Ook de zorg voor de veiligheid van het fiets- en wielertoerisme op de West-Vlaamse wegen is van belang.”

(CDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier