Gouden jubileumviering voor Edgard en Marie Roos

Edgard Pollefeyt en Marie Roos Stragier werden door familie en vrienden in de bloemetjes gezet. © JVGK
Redactie KW

Op zaterdag 24 juni vierden Edgard Pollefeyt en Marie Roos Stragier hun 50ste huwelijksjubileum. Ze trouwden op 17 juni 1967.

Het koppel leerde elkaar kennen in 1965 in Bissegem tijdens het bal van de hoogstudenten in ‘Den Troubadour’. Het was liefde op het eerste gezicht. Bij elk liedje vroeg Edgard Roos ten dans. Ze trouwden twee jaar later en vertrokken na het familiefeest op mini-huwelijksreis.

Liefste moeke

Edgard was 45 jaar lang meestergast bij De Witte-Lietaer in Lauwe. Het gezin genoot ook mee van het geweven tafellinnen en de handdoeken. Roos wijdde haar leven aan haar gezin. Met veel plezier en overgave droeg ze de zorg voor de hele familie. Volgens haar kinderen is ze de liefste moeke ooit. Het koppel kreeg vier kinderen: wijlen Willem, Eva (48), Ilse (47) en Siegfried (43). De kleinkinderen zijn Liesel, Siebe, David en Elien.

Ravotten

Samen met Roos engageert Edgard zich in de Evangelische Gemeenschap. Daarnaast is hij ook al 18 jaar vrijwilliger in de keuken van de School met de Bijbel. Op woensdag gaat Edgard pingpongen in Marke en op vrijdag volgt hij computerles in De Zonnewijzer. Hij geniet ook enorm van ravotten met zijn jongste kleinzoon. Ook samen vliegers opsteken is één van zijn favoriete bezigheden. Ook Roos spendeert graag haar tijd met de kleinkinderen. Ze is een luisterend oor voor wie het nodig heeft. Indien het weer het toelaat trekt het koppel naar zee in Blankenberge. Edgard leest er graag zijn krant op het strandterras en samen met Roos gaat hij graag wandelen. Het koppel woont in de Masurestraat.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier