Gouden Glazen uitgereikt in Zwevegem

Redactie KW

De brouwerijen Vander Ghinste, Dubuisson, De Landtsheer, St Bernardus, Toye, Henricus, Lindemans en Het Anker waren de grote winnaars op het Uitreikingsgala van de Gouden Glazen in Zwevegem. Zij kregen die omdat hun bieren zijn verkozen tot de besten van het Internationaal Streekbierenfestival van 2013.

Ieder jaar organiseert Flanders Events vzw op het Internationaal Streekbierenfestival een verkiezing van het beste aanwezige streekbier in vier categorieën, de wedstrijd ‘Beregoed Bier’. Bij deze editie werden de brouwerijen in 2 ‘afdelingen’ gesplitst volgens gebrouwen aantal hectoliter in het jaar voorafgaand aan het festival. De Gouden Glazen worden jaarlijks toegekend door een publieksjury in de vier categorieën, de beste Doordrinker en Zoethouder en het beste Voorzichtige Degustatiebier en Geprononceerde Degustatiebier. Er waren dus 8 Gouden Glazen te verdelen.

Een Gouden Glas voor de beste Zoethouder ging naar Boscoli van brouwerij Het Anker en naar Lindemans Kriek van brouwerij Lindemans. De beste Doordrinker was enerzijds Cuvee des trolls van Brasserie Dubuisson en anderzijds Paljas Blond van Brouwerij Henricus. Brouwerij Vander Ghinste kreeg de trofee voor het beste Voorzichtige Degustatiebier voor hun Omer. Zo ook de brouwerij Toye met hun Goedendag. Brouwerij De Landtsheer en brouwerij St Bernardus, ten slotte, namen een Gouden Glas voor het beste Geprononceerde Degustatiebier mee naar huis dankzij respectievelijk hun Malheur 12 en hun Sint Bernardus Abt.

Behalve een mooie trofee kregen de winnaars ook een felbegeerde pluche beer mee naar huis, het symbool van de wedstrijd Beregoed Bier, die de basis vormt van de Gouden Glazen.

(GVZ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier