Goud voor Paul en Claire: “Alle liefdesbrieven bewaard”

Paul Vervaeke en Claire Vanhalst werden ter gelegenheid van hun gouden huwelijk samen met hun familie op het gemeentehuis ontvangen. (Foto JVGK)
Redactie KW

Paul Vervaeke en Claire Vanhalst leerden elkaar kennen op de tonen van Paul Anka. Een halve eeuw nadat ze elkaar eeuwige trouw beloofden, genieten ze nog steeds samen van het leven.

Claire Vanhalst en Paul Vervaeke werden in 1946 in Kortrijk geboren. Ze kennen elkaar al sinds hun 15de, maar de vonk sloeg pas later over tijdens een slow van Paul Anka in dancing Den Tijl.

‘t Wit Kasteeltje

De briefjes en kaartjes die Paul tijdens zijn legerdienst naar Claire schreef, heeft ze nog allemaal liggen. Op Nieuwjaar 1966 vroeg Paul haar ten huwelijk. Op 22 juli 1967 trouwden ze in de Sint-Elisabethkerk en vierden feest in ‘t Wit Kasteeltje. De huwelijksreis liep met de auto van vader Vervaeke naar het Zwitserse Lugano.

Paul werkte zijn hele loopbaan bij Liften Coopman in Kuurne, Claire bij De Coene.

Koningswens

Ondertussen ging met de komst van Thierry en Coralie een koningswens in vervulling. Die zorgden op hun beurt voor oogappels Valentine, Henri, Hélène, Pauline en Juliette. Paul houdt van al wat techniek aangaat, voetbal kijken en klusjes opknappen. Claire was vroeger heel sportief en ze houdt van breien, haken, naaien en boeken lezen. Sinds ze slechtziend is, gaat het wat moeilijker maar ze geeft niet op. Daarnaast doet ze vrijwilligerswerk in het Biezenheem.

Reizen met camper

Samen gaan ze graag wandelen met hond Wiske en op pad met de camper. Het gouden paar woont in de Dr. Martenslaan, maar ruilt het huis gemiddeld vier maanden per jaar voor het leven onderweg.

(VVK)