Golazo Sports organiseert loopwedstrijd in de haven van Zeebrugge

30/09/16 om 12:43 - Bijgewerkt om 13:29

Vrijdagmorgen stelden de schepen van Sport Annick Lambrecht, de voorzitter van de haven van Zeebrugge Joachim Coens en burgemeester Renaat Landuyt een eenmalige havenloop in Zeebrugge voor.

Golazo Sports organiseert loopwedstrijd in de haven van Zeebrugge

Op 20 november 2016 worden 3.000 lopers verwacht voor een nieuwe unieke loopervaring dwars door alle haveninstallaties heen. Plaatsen zoals de terminals van P&O, PSA en APM die normaal altijd streng beveiligd zijn, zullen worden opgesteld voor de atleten.

Deze organisatie wordt op poten gezet door Golazo Sports, die onder meer ook al tekenden voor de jaarlijkse Urban Trail. Greg Broekmans van Golazo Sports lichtte een tipje van de sluier. "Het was niet evident om deze loopwedstrijd te organiseren" stelt hij. "Een haven is een werkplaats die 24 op 24 uur en 7 dagen op 7 draait. Gelukkig hebben we veel medewerking gekregen van het stadsbestuur en van de bedrijven op het parcours. 20 november is ook geen lukraak gekozen datum. Op deze datum staat er geen groot loopevenement op de kalender, daarom verwachten we dat de 3.000 inschrijvingen zeer snel zullen volzet zijn. Inschrijven kan vanaf deze namiddag om 15.00 uur op onze website. Er zijn twee afstanden, deelnemers aan de 8 km betalen 15 euro, de langste afstand bedraagt 14 km en kost 20 euro."

Start en aankomst grijpen plaats aan het Sea Front, de oude vissershaven. De kortste afstand start reeds om 13.30. Voor de langste wordt het startschot verwacht om 15 uur. Het parcours is terug te vinden op de website maar kan tot kort voor de start nog aangepast worden. Dit heeft alles te maken met de havenactiviteit. Meer gedetailleerde informatie via de website.

(GD)

>> www.havenloopzeebrugge.be

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!