Goeie vriend getuigt over in Laos verongelukte horecaman uit De Panne

Redactie KW

Nizar Hedfi woonde er al een goed jaar en wilde er een eigen restaurant beginnen.

Nizar Hedfi (22), een enthousiaste horecaman uit De Panne die al een dik jaar in Thailand woonde, is om het leven gekomen bij een ongeval met een tuktuk, een plaatselijke taxi. “Hij ging een eigen restaurant beginnen in het land waar zijn hart lag.”

Nizar Hedfi reisde afgelopen week vanuit Pattaya in Thailand af naar buurland Laos. Om opnieuw een geldig visum te krijgen om in Thailand te werken en te verblijven, moest hij noodgedwongen naar daar.

We hoorden plots niets meer van Nizar. Tot we ontdekten dat onze jongen alleen was gestorven in Laos

“Vorige week woensdag raakte hij betrokken in een zwaar ongeval. Nizar zat als passagier in een tuktuk, zo een plaatselijke taxi, waarvan volgens onze informatie de dronken bestuurder van de baan ging. De tuktuk moet over de kop zijn gegaan. Mijn goede vriend Nizar, die ik als een zoon beschouw, is nog geopereerd, maar volgens de dokters kon geen enkele hulp nog baten“, legt Roeland Decroo uit. “Zelf weten we het nieuws nog maar van zondag. Zijn Thaise vriendin, zijn Belgische familie en alle vrienden waren allemaal erg op hun ongemak. We hoorden plots niets meer van Nizar. Tot we verder gingen zoeken en ontdekten dat onze jongen alleen was gestorven in Laos. Het is verschrikkelijk. Iedereen is er kapot van.”

Nizar werkte al van jongs af aan in restaurants als de Leopold en de Kommilfoo in De Panne. “Iedereen in de horeca kende hem als een jonge enthousiasteling. Hij was erg gedreven. Werken was zijn passie. En achteraf een pintje gaan pakken. Want Nizar zette na de werkuren nog graag eens een stapje in de wereld.”

Het was zijn laatste stap voor hij zijn eigen horecazaak in Thailand zou openen

Een dik jaar geleden trok Nizar naar Thailand. Hij ging er als chef-kok aan de slag in een Belgisch restaurant. “Nu rond hij op het punt om bij een Zwitserse chef nieuwe ervaringen op te doen in Pattaya. Het was zijn laatste stap voor hij zijn eigen horecazaak in Thailand zou openen. Alles was al geregeld. Ik ging zelf ook meestappen in het project. Zo hard geloofde ik in die goede gast die Nizar was. Alle financiële regelingen waren al getroffen bij onze laatste ontmoeting in november in Thailand. Zijn droom, onze droom, ging werkelijkheid worden. Hij was zo gelukkig. Nizar was net als ik gek op Thailand. Hij had er zijn hart verloren…”

(TH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier