Goed weer maakt van hondenweekend in Wielsbeke een succes

Dit jaar focuste de organisatie meer dan ooit op de mentale en fysieke gezondheid van de honden. © NVR
Redactie KW

Rik Vandenbossche van vzw Sint-Bavovrienden kijkt terug op een mooi hondenzwemfeest. Het mooie weer lokte veel bezoekers en maakte van de tweedaagse een succes.

Zaterdagmorgen begon het weekend met een rommelmarkt. “Er stonden meer dan 100 kraampjes. We zien onze rommelmarkt elk jaar groeien. Dat maakt ons blij. Ook ‘s avonds was het eetfestijn volledig uitverkocht”, vertelt Rik.

Zondagmorgen organiseerde WTC Sint-Baafs-Vijve een wielertocht. “260 wielertoeristen legden de tocht af. Achteraf waren ze welkom in onze tent, waar een gezellige drukte heerste”, klinkt het. Enkele uren later ging de hondenzwemwedstrijd van start. “100 honden namen het tegen elkaar op. Sommige mensen kwamen zelfs uit Brussel om hun hond te laten meezwemmen. De honden van Wielsbekenaren Lisa Tieberghien en Kurt Lefevre gingen met de eerste prijs naar huis”, zegt Rik.

Dit jaar focuste de organisatie meer dan ooit op de mentale en fysieke gezondheid van de honden. “Vorig jaar hebben we Gaia uitgenodigd. Zij hebben ons wat tips gegeven. Zo was er een dierenarts en een hondenpsycholoog aanwezig. Honden moesten ook niet meer door de massa naar de startplaats. We zagen dat de honden heel wat rustiger waren. Ze blaften en sprongen minder”, geeft Rik aan.

Met deze twee vernieuwingen zet de organisatie een volgende stap in de erkenning van de hondenzwemming als Vlaams Erfgoed. “Het dossier loopt nog, maar we hebben er een goed oog in. Zeker door de editie van dit jaar. Gelukkig kon die doorgaan”, zucht Rik opgelucht. Het Sint-Bavoplein was twee weken geleden nog een puinhoop doordat de aannemer van de werkzaamheden failliet gegaan is. “We zijn blij dat de gemeente alles proper gemaakt heeft. Dat en het goede weer zorgden voor een geslaagde editie”, sluit Rik af.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier