Goed nieuws voor wandelfanaten: twee nieuwe tochten in Oostende

De cultuurdienst van de stad en Toerisme Oostende presenteerden samen met de auteurs en initiatiefnemers vzw Dement en Vorming Plus de gratis wandelmap de 'Torres van Oostende' en de gratis app 'Oostende op Zeebenen'. © ML
Redactie KW

Toerisme Oostende en de cultuurdienst van de stad bieden hun bewoners en bezoekers bij het begin van het zomerseizoen twee nieuwe wandelingen aan.

Met een wandelmap kan de recreant nu op stap om kennis te maken met het verticale Oostende, weerspiegeld in de vele torens en andere hoogbouw. Het wandelplan vertrekt vanuit het panorama op de stad uit de jaren ’30, gezien vanuit de oosteroever. Dat zicht wordt vergeleken in woord en beeld met het zicht op de stad vandaag. De auteurs Natacha Gyssels en Jean-Pierre Ragaert zagen hun afstudeerproject als Erfhoeders bestendigd in een wandelmap voor het brede publiek, die gratis bij de dienst Toerisme te krijgen is.

En dan is er ook nog de nieuwe app ‘Op zeebenen door Oostende’. Daarmee ga je in de stad op zoek naar het maritieme verleden van Oostende. Historische duiding, foto’s en filmpjes verschijnen per bezochte locatie op je scherm van je eigen smartphone, die zo meteen een interactieve gids wordt. De app Questl kan je gratis downloaden via Apple app store of via Google Play.

(ML)