Godetia komend weekend niet te bezoeken in Oostende door terreurdreiging

(Foto Belgische Marine)
Hannes Hosten

Gezien het dreigingsniveau zal de A960 Godetia zaterdag en zondag toch niet te bezoeken zijn in Oostende.

De Godetia, het commando- en logistiek steunschip van de Belgische Marine, bestaat op 7 december 50 jaar. Bovendien wordt de 35ste verjaardag van het peterschap van de stad Oostende over het schip gevierd. De Godetia zal nu donderdag 3 december om 9 uur, samen met marineschepen uit Nederland, Litouwen, Groot-Brittannië, Estland en Noorwegen, ceremonieel aanmeren aan de Cruisekaai aan het station in Oostende.

Dreigingsniveau 3

Op vrijdag 4 december om 11 uur is er een plechtigheid aan het Zeeliedenmonument op het Zeeheldenplein in aanwezigheid van de voltallige bemanning. Er worden onder andere bloemen neergelegd door de burgemeester, de commandant van de Godetia en diverse marineverenigingen. Om 11.30 uur volgt een ontvangst in het stadhuis.

Op zaterdag 5 en zondag 6 december zou ook het grote publiek de Godetia kunnen bezoeken in Oostende. De Marine maakt nu echter bekend dat dit niet zal doorgaan door het dreigingsniveau 3 op het hele grondgebied. De Oostendenaars zullen nog even moeten wachten om de Godetia te kunnen bezoeken.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier