Gocarts aan onze kust zijn veiliger dan een jaar geleden

© Isabelle Vanhassel
Redactie KW

Bij een controleactie in april zijn veel minder veiligheidsinbreuken vastgesteld dan een jaar eerder. Dat meldt de FOD Economie dinsdag.

Volgens de controleurs bood acht op de tien gocartverhuurders volledig veilige gocarts aan, een jaar eerder was dat slechts twee op de tien. De gocarts moeten voldoen aan de algemene veiligheidsverplichting. “Zo moeten de gocarts bestemd voor kinderen jonger dan veertien jaar uitgerust zijn met een veilige kettingafscherming en mogen ze geen scherpe onderdelen of roestvorming hebben”, zegt Chantal De Pauw, woordvoerder van de FOD Economie.

In totaal werden 51 verhuurders gecontroleerd, 41 bleken volledig in orde. Vijf verhuurders kregen een waarschuwing, twee een proces-verbaal, nadat ze eerder al een waarschuwing hadden gekregen. Zij riskeren boetes tot 150.000 euro. Drie verhuurders waren definitief gesloten.

“De FOD Economie is tevreden met dit positieve resultaat. De sector heeft een inspanning gedaan om de reglementering correct na te leven”, zegt woordvoerder Chantal De Pauw.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier