Go4Gym uit Wevelgem organiseert eerst turngala met nieuwe voorzitter

Redactie KW

Op zaterdag 10 en zondag 11 januari organiseert Go4Gym in de Porseleinhallen haar jaarlijkse turngala. Voor Veronique Vermassen, vroeger ook trainer van de groep, is het haar eerste gala als voorzitter van Go4Gym.

Go4Gym is een vzw die in 2008 ontstond uit het samengaan van Steeds Hoger en Hoger Op Wevelgem. De vereniging telt ondertussen ruim 700 leden en 50 lesgevers. Geert Knockaert was de eerste voorzitter van de nieuwe turnclub. Nu geeft hij de fakkel door aan Veronique Vermassen. “We wonen nu 15 jaar in Wevelgem waarvan ik er toch 14 actief ben in de turnclub”, opent Veronique. Ze is afkomstig uit Oost-Vlaanderen en was trainster in een Gentse turnclub. Na haar huwelijk met Wim Depoortere woonde ze een paar jaar in Kuurne. Daarna verhuisden ze naar Wevelgem waar ze een boekhoudkantoor hebben. “Ik ben gestopt met training geven toen we naar Kuurne verhuisden. In Wevelgem bracht ik mijn dochters naar de turnclub waar ik Hilde Masselis terugzag. Ik had haar vroeger op tal van turnevenementen gezien.”

Jurylid

Veronique vertelt dat Hilde haar op een dag vroeg wat ze op die turnevenementen deed: “Toen zei ik dat ik vroeger nog trainingen had gegeven, voegde Hilde er meteen aan toe dat de club op zoek was naar een nieuwe trainer. Ik kwam dus als geroepen. Zo ben ik er toevallig ingerold. Ongeveer 14 jaar jaar lang heb ik wedstrijdtraining gegeven. Nu doe ik enkel nog vervangtrainingen. Ik ben wel nog actief jurylid zodat ik altijd op de wedstrijden aanwezig ben.”

Toen de club haar vroeg om voorzitter te worden, was Veronique al bestuurslid. “Ik was eigenlijk zelf geen kandidaat maar het bestuur vond dat ik de geschikte persoon was”, zegt ze.

(CR-foto RSW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie van vrijdag 9 januari 2015